Kemencék modern köntösben

ALFA FORNI KEMENCÉK

A kemence reneszánszát éli, egyre többen nyúlnak vissza, az ételkészítés hagyo­má­nyos módjához, bár haszná­la­ta idő­i­gé­nyes és több hozzáértést igényel, mint azt sokan gondolják. Viszont egy professzionális séf kezé­ben egy ke­men­ce igazi kincs, mert varázslatos ételek kerülnek ki belőle.

Egy átlagos kemence felfűtése hosszú órákat vehet igénybe és nem is minden konyhába, teraszra illik egy hagyományos, épített kemence, de ezeket a gondokat az Alfa jól orvosolja. Felfűtése 20-30 perc fatüzelés esetén, gázzal fűtésnél ez még jobban lerövidül. Ha viszont felfűtöttük, akkor sok órán át tartja hőmérsékletét.

ALFA FORNI: PIZZA SÜTÉS AKÁR KÉT PERC ALATT!

Az Alfa Forni a hagyományos kemencék lassú felfűtésének problémájára megoldást kínál, mert a szabadalmaztatott technológia miatt a felfűtési idő 20-30 percre rövidül. A kemencék kinézete is modern, megfelel a kor haladó követelményeinek. Akár egy gázos, akár egy hagyományos fatüzelésű modellt használnak az étteremben, az étlap azonnal kiegészülhet igazi, kemencés fogásokkal.

Egy fatüzelésű kemencében készült lasagne azonnal a vendégek kedvence lesz, a friss, ropogós kenyér illata feledhetetlen élményt nyújt az előételek mellé, és a pizza is gyorsan kiszolgálható, mert 400 °C felett 90 másodperc alatt megsül akár a teraszon, a vendégek előtt is. Az ajánlott kiegészítők segítségével a séf akár a sütés mestere, igazi “pizzaiolo" lehet, amit sokszorosan meg fog hálálni az étterem közönsége.

MILYEN ÉTELEK SÜTÉSÉRE ALKALMAS AZ ALFA?

Szinte minden étel elkészítésére alkalmas, ami magában, vagy edényben befér a kemencébe. Mivel nagyon magas hőmérsékletre is felfűthető, így az Alfa sütők különösen alkalmasak nápolyi pizza sütésére, ami körülbelül egy perc alatt 450 °C -on el is készülhet, de alacsonyabb hőmérsékleten süthet kenyeret, húst, halat, zöldséget.

MENNYI IDŐ MEGTISZTÍTANI A SÜTŐT?

A sütő tisztán tartása roppant egyszerű. Két sütés között dörzsölje át a sütő padlóját az Alfa Forni drótkefével, ha úgy véli akadályozza a munkát a letapadt esetleges ételmaradék. Ha alaposabban szeretné megtisztítani, akkor hagyja kihűlni a sütőt, és nedves ruhával törölje le a sütő felületeit. Fatüzelésű sütő esetén a hamut egy fémlapáttal távolítsa el.

HOL HASZNÁLHATÓK AZ ALFA FORNI KEMENCÉK?

Gyakorlatilag mindenhol használhatók, kültéren és beltéren egyaránt. Az acél Alfa sütők mobil változatban készülnek, görgőkkel mozgathatók a teraszon, a kertben. A gáztüzelésű kemence változatok csatlakoztathatók vezetékes gázhoz, vagy egy PB-gázpalackhoz, illetve beltéri használatnál a füst elvezetését meg kell oldani. Az Alfa kemencék kénybe köthetőek.

AJÁNLOTT ALFA FORNI MODELL

Alfa Forni kemence

4 PIZZE

Működés: Fatüzelésű
Maximális hőmérséklet: 500 C
Elérhető típusok: kemence, lábazat, asztal
Pizza kapacitás: 4 db, Kenyér: 4 kg

A 4 Pizze fatüzelésű kemence elég nagyméretű és teljesítményű ahhoz, hogy 90 másodperc alatt 4 pizzát és adagonként 4 kg kenyeret meg tudjon sütni. Tökéletesen illik szállodák és vendéglátóhelyek kültéri konyhájába, illetve több szín is rendelkezésére állhat, ha ez fontos a kültér harmóniája szempontjából.

A rozsdamentes acél kupola lehetővé teszi, hogy gyorsan felmelegedjen a sütési hőmérsékletre, és hogy hosszú ideig fenntartsa a hőt, és minimálisra csökkentse a fafelhasználást. A kupola rozsdamentes acél lemezei között szigetelőanyag található, ezért hatékony az Alfa hőtartása.

A sütő szigeteléséhez kerámiaszálat használnak, amely kiváló tűzálló anyag. A sütőfelület 3 cm vastag, cserélhető tűzálló téglából áll, amely felveszi a hőt, eltárolja, és közvetlenül továbbítja az ételhez. A magas hőmérsékletre fűtött kemence aljára nem tud letapadni a pizza, ezért is ajánlott ilyen sütésre!

A sütő beépített hőmérővel rendelkezik, mellyel mindig látja a sütőkamra átlagos hőmérsékletét. Ha a hőmérséklet a kívánthoz képest lecsökken, akkor esetleg pótolni kell a fa tüzelőanyagot. A nagy ajtó, dupla ergonómikus fogantyúval van felszerelve, amely szilárd fogást biztosít. Az ajtó mozgatásával beállíthatja a sütő légáramlását, és a nyílás segítségével ellenőrizheti a sülő ételeket.

SZÍVESEN FEJLESZTENÉ ÉTTERMÉT EGY MEGFELELŐ GRILLSÜTŐVEL?

Csapatunk közel 30 éve foglalkozik faszenes grillsütők, gázgrillek, kemencék értékesítésével és telepítésével. Éttermek százai üzemeltetik ma a grillteraszukat a mi sütőink használatával és teszik teljesebbé ügyfeleik élményét. 

Ha szívesen fejlesztené grillteraszát, szeretettel várjuk önt egy próbasütésre, vagy konzultálunk önnel a grillkonyha kialakításának lehetőségeiről, valamint szívesen készítjük el személyre szabott ajánlatunkat. Kérem, az alábbi űrlap kitöltésével jelezzék szándékukat és mi felvesszük önökkel a kapcsolatot. 

GRILLÁRUHÁZ KAPCSOLATFELVÉTEL

EGYIK RENDEZVÉNYÜNKÖN GIANNI MUTATTA BE AZ ALFA KEMENCÉT

A videóban elmondja érveit, hogy milyen szempontok vezették, mikor korábban az Alfa mellett döntött.

A MAXIMÁLIS ÍZEKÉRT

FASZENES GRILLEK

A faszenes grillezés az egyik legkiválóbb ételkészítési eljárás, mert az ilyen ételeknek utolérhetetlen füstös ízt ad ez az eljárás.

VARÁZSLATOS HANGULATBAN

FATÜZELÉSŰ GRILLEK

A fatüzelés a leghangulatosabb grillezési módszer, már ha Ofyrt használunk. Ez az eszköz magához vonzza a vendégeket, érdeklődőket. 

HATÉKONYSÁG, GYORSASÁG

GÁZGRILLEK

A gázgrill akkor a legjobb megoldás, ha kifeje­zetten a kénye­lem és a gyor­saság a szem­pon­tunk. Ezekhez sok kiegé­szí­tő érhető el.